A MERCEDES-BENZ TÖBB MINT 1,3 MILLIÁRD EURÓT FEKTET BE ALKALMAZOTTAI KÉPZETTSÉGÉBE

A vállalat az egész életen át tartó tanulást és a munkavállalók továbbképzését helyezi a fenntartható személyzeti fejlődés középpontjába.

Sabine Kohleisen, Mitglied des Vorstands der Mercedes-Benz Group AG und der Mercedes-Benz AG, verantwortlich für Personal und Arbeitsdirektorin. Sabine Kohleisen, Member of the Board of Management of Mercedes-Benz Group AG and Mercedes-Benz AG. Human Resources & Director of Labor Relations

Az elektromosság és a digitalizáció alapvetően megváltoztatta a munka világát. Az átalakítás a Mercedes-Benz összes munkakörének továbbfejlesztéséhez vezet.

Csak Németországban a Mercedes-Benz 2030-ig több mint 1,3 milliárd eurót fektet be alkalmazottai képesítésébe, képzésébe és továbbképzésébe.

A Turn2Learn egy kiterjedt lépés, amely új szintre emeli a vállalat képesítését. Három elemet ötvöz: tanulási lehetőségek széles skáláját e-learning platformokon keresztül, személyre szabott tanulási utakat és ezen felül a korábban elérhető továbbképzési programokat. Ezek az elemek személyre szabott képesítési lehetőségeket kínálnak az alkalmazottaknak a termelésben és adminisztrációban – különböző kombinációkban digitálisan és személyesen.

„A luxusmárka teljesen elektromos és digitális jövője érdekében a Mercedes-Benznél észrevehetően az új kezdetek érzését keltettük. A Turn2Learn átveszi ezt, és új szintre emeli a Mercedes-Benz valamennyi alkalmazottja képesítését. A Turn2Learn segítségével határtalan lehetőségeket teremtünk az egész életen át tartó tanulásra a Mercedes-Benznél. Mindenki időtől és helytől függetlenül, minden egységben és szinten folytathatja tanulmányait. Vállalatként elsősorban azokra a tanulási utakra hagyatkozunk, amelyek lehetővé teszik számunkra, hogy előretörjünk a digitalizáció és az elektromosság terén. Nagyon örülök, hogy a Turn2Learn lehetővé teszi a kollégák számára, hogy személyes érdeklődésüknek megfelelően képezzék magukat az egész életen át tartó tanulás iránti hajlandóság előmozdítása érdekében. Az átalakulásban az élethosszig tartó tanulás nem divatszó, hanem a siker feltétele – a vállalat és minden egyes kolléga számára” – mondja Sabine Kohleisen, a Mercedes-Benz Group AG igazgatótanácsának tagja, humánerőforrás és munkaügyi igazgató.

Digitális e-learning platformok

A vállalatvezetés és az Általános Üzemi Tanács megállapodott abban, hogy széles körű továbbképzést és átképzést vezetnek be e-learning platformokon keresztül vállalati és magáncélú használatra. A jövőben ez példátlanul sokféle lehetőséget kínál az alkalmazottaknak arra, hogy

önállóan és rugalmasan tanuljanak jelenlegi vagy jövőbeli álommunkájukhoz.

A teljes platformpalettához való ingyenes hozzáférés lehetőséget ad az alkalmazottaknak arra is, hogy személyes érdeklődésüknek megfelelő továbbképzésben részesüljenek. A licencek költségeit is a cég állja. A bevezetés fokozatosan a harmadik negyedévben kezdődik meg az adminisztrációban és az első kísérleti gyártási területeken.

A digitális e-learning platformok általában több ezer online tanfolyamot kínálnak szinte minden szakterület számára. A kínálatban szerepelnek például olyan tantárgyak, mint a szoftver, az adattudomány és a számítási felhő, az általános üzleti know-how és prezentációs technikák oktatása, valamint az agilis munkamódszerek. Az oktatási tartalom bármikor felhasználható, és kompakt egységekben van csomagolva – gyakran videós oktatóanyagok, digitális tanulási kártyák vagy online gyakorlatok formájában.
( onBRANDS )