MAGYAR EDTECH CÉGEK AZ EURÓPAI ELITBEN

A már 18 innovatív magyar oktatástechnológiai céget tömörítő Education:Next szövetséget az European Edtech Alliance tagjává választották.

Tavaly októberi megalakulását követően 18-ra bővült az Education:Next Oktatástechnológiai Szövetség tagsága, akik együttesen közel 50 országban vannak jelen és egymillió diákot érnek el világszerte. A szövetség a nemzetközi szinten is elismert, hazai pedagógiai megoldások nyomán szeretné a hazai és magyar nyelvű határon túli oktatástechnológia innovátorait abban segíteni, hogy az edtech nemzetközi piacán betölthessék méltó helyüket.

“Az Education:Next elsődleges célja, hogy a hazai, innovatív oktatástechnológiai tartalmat és eszközt, módszertani fejlesztést végző vagy forgalmazó szervezetek, vállalatok, szakmai műhelyek számára platformot, és támogatást biztosítson a hazai, határon túli és nemzetközi piacra lépéshez, tőkéhez jutáshoz, tudásmegosztáshoz, kapcsolatteremtéshez. Az elmúlt évtized technológiai fejlődését az oktatástechnológia is gyorsan követi, hatalmas átalakulás zajlik az oktatók és tanulók számára elérhető eszközök és azokat beépítő módszertanok piacán.” – mondta el Horváth Ádám elnök, a Maker’s Red Box executive partnere

A digitális technológiák és a mesterséges intelligencia beágyazása, a virtuális valóság alkalmazása mellett az oktatástechnológiák számos egyéb területre is kiterjednek, amelyek meghatározzák a tanulási környezetet, a tanulás és a tanítás módját, a tanulói aktivitás és önkifejezés eszközeit, valamint a teljesítmény nyomonkövetését, értékelését. Ebbe a körbe tartoznak többek között a flexibilis, az alkalmazott pedagógiai módszertanhoz igazodó bútorzat, a kommunikációs és vizualizációs rendszerek és megoldások, a demonstrációs és gyakorló feladatok, szimulációk és kísérleti eszközök is.

A szövetség tavalyi megalakulása óta közel 500 tanárhoz hozta közelebb a hazai edtech cégek által nyújtott megoldásokat

és az európai oktatástechnológiai szövetség mellett felvette a kapcsolatot a finn és az észt oktatástechnológiai szövetséggel és az EU oktatástechnológiai szakértői fórumaival.

A szövetség már működésének első évében sikeresen pályázott közvetlen EU-s forrásra, az EdTech Talents projekt keretében egy kiterjedt, európai szintű szakértői együttműködés jött létre, melynek köszönhetően német, észt, spanyol és további országok neves oktatástechnológiai szakértői jönnek Magyarországra a szövetség tagjainak fejlesztését támogató workshopokra és konzultációkra. Miután az egyesület fontos célkitűzése a hazai és nemzetközi konferenciák, tudásmegosztó események és találkozók szervezése, a sikeres tavalyi esemény után 2023 őszén újra megrendezik az Education:Next oktatástechnológiai konferenciát.

Az Education:Next Oktatástechnológiai Szövetség tagjai:

Abacusan, Craftuniqe, Dexter, Enabler, Includer, kidea, Maker’s Red Box, Matific Europe, Modern Oktatási Eszközök, BookR Kids, Okos Doboz, Pink Fox Games, PractiWork, Redmenta, SkillDict, SkillX, Stiefel Magyarország, Zöld Föld program
( onBRANDS )