IMPOZÁNS LISTÁBAN KAPOTT HELYET PETŐ PÉTER

Európa fiatal vezetői közé válogatták a 24.hu főszerkesztőjét.

A European Young Leaders 40 (EYL40) program minden évben összeterel negyven olyan európai gondolkodót, akik a vezetés alternatív megoldásait és egyben egy új nemzedéket képviselnek. Az EYL40 idei évfolyamában olimpiai úszó, drámaíró, borász, zöld vállalkozó, aktivista, vezérigazgató, politikus és Pető Péter, a 24.hu főszerkesztője személyében díjnyertes újságíró is megtalálható.

Már egy évtizede hozza össze a legnagyobb elméket és nem mindennapi vezetőket a European Young Leaders 40 program. A kezdeményezés célja egy haladóbb, előremutató gondolkodású Európát építeni, és válaszokat adni a 21. század legnagyobb kihívásaira. Ezt pedig olyan személyek garantálják, akik már bizonyították kiemelkedő kvalitásaikat saját területeiken. A különböző hátterekkel rendelkező, sokszínű társaságba Pető Péter 24.hu díjnyertes főszerkesztője, újságíró, író, a is meghívást kapott, így ő is részt vehet az egy éven át tartó konferenciasorozaton, amely a jelen és a jövő várható problémáira keres megoldásokat.

A kontinens jövőjét jelenleg olyan feladatok és problémakörök határozzák meg, mint a zöld és a digitális átalakulás támogatása, a demokráciák megerősítése, a szomszédos országokkal való kapcsolatok javítása, a hatalommegosztás növelése és egy sokszínűbb Európa építése. A kiválasztott vezetők országaikban meghatározó szerepet töltenek be abban, hogy egy egyenlőbb, befogadóbb és innovatív kontinens épüljön, ahol az emberek aktívabban foglalkoznak a politika égető kérdéseivel.

„A történelem legnagyobb választási éve lesz 2024, amely Európa arculatának jelentős átalakulását eredményezheti. Alig várjuk, hogy üdvözölhessük a fiatal vezetők ezen új osztályát, akik hisznek az együttműködő, multidiszciplináris vezetésben, és akiknek elkötelezettsége a világ formálására és az évszázad kihívásainak megoldására megvilágító erejű” – mondta Geert Cami, a Friends of Europe társalapítója és főtitkára.
( onBRANDS )