HÍRESSÉGEK SÜTÖTTEK PIZZÁT AZ AUTIZMUSBAN ÉRINTETT GYERMEKEKKEL

Az ilyen kezdeményezések fontos eszközei az előítéletek ledöntésének.

Közösen sajátították el a pizzakészítés fortélyait hírességek és autizmus spektrumzavarban érintett gyermekek az Együtt az Autistákért Alapítvány és az Etesd Gasztrotanoda szervezésében. Az élményterápiás foglalkozás készségfejlesztő hatása mellett felejthetetlen közösségi élményt is jelentett a fiataloknak.

Újabb állomásához ért az Együtt az Autistákért Alapítvány áprilisi eseménysorozata az autizmus hónapja alkalmából. A Dobó Ági vezette csapat Győrfi Pállal, Hódi Pamelával, Kucsera Gáborral, Mészáros Nórával és Molnár Ninivel kiegészülve kötényt kötött, hogy egy nem mindennapi sütésen vegyen részt az alapítvány és az Etesd Gasztrotanoda eseményén a budapesti Borganika főzőiskolában. A különleges, élményterápiás foglalkozás jelentősége a közösségi élmény mellett, hogy fejleszti a gyermekek alap-, pszichomotoros és szociális készségeit is. Az első alkalommal szervezett sütésen a hírességek egy-egy autizmus spektrumzavarral élő fiatallal álltak párba, hogy közösen készítsenek el egy nápolyi pizzát.

„Az ilyen kezdeményezések fontos eszközei az előítéletek ledöntésének, és annak, hogy láthatóbbá tegyük az autizmus spektrumzavarral élőket. Emellett legalább ilyen fontos az is, hogy ezen a programon mindenki kikapcsolódott és jól érezte magát. A gyerekek biztonságos és elfogadó környezetben tudtak új élményekkel gazdagodni, mi felnőttek pedig egytől egyig remek partnerekkel süthettünk nápolyi pizzát” – mondta Dobó Ági, az esemény ötletadója, aki évek óta támogatja az alapítvány munkáját.
( onBRANDS )