OKOS SZEMÜVEGEK FEJLESZTÉSE

Megállapodást kötött a Hankook leányvállalata a Virnect-tel.

A Hankook & Company Group komplett hardverplatformot kínáló leányvállalata, a Model Solution, megállapodást kötött a mesterséges intelligenciával (AI) és kiterjesztett valóság (XR) technológiával foglalkozó Virnect vállalattal. A két vállalat okos szemüvegek kutatás-fejlesztésében fog együttműködni a Model Solution dél-koreai Bucheonban található létesítményében.

Olyan AR-eszköz kifejlesztését, sorozatgyártását és forgalomba hozatalát tervezik, amelyet szemüvegként lehet viselni, és amely számos iparágban, többek között a félvezető-, a kijelző- és a bioiparban lesz használható. A Model Solution feladata a szükséges hardverek megtervezése, fejlesztése és gyártása, a Virnect pedig alkalmazásokat fejleszt a termékhez, valamint megtervezi a felhasználói felületet (UI) és a felhasználói élményt (UX).

Az ennek eredményeként megszülető okoseszközök mindkét vállalat innovatív technológiáit tartalmazzák. A várható előnyök között szerepel a költségmegtakarítás, a termelékenység javítása és a kényelmesebb használat mind a fogyasztók, mind a nagy létesítményeket üzemeltető globális vállalatok számára.

A Virnect-tel való együttműködéssel a Model Solution célja, hogy megerősítse versenyképességét a globális AR és XR piacon, miközben kamatoztatja azt a technológiát és tudást, amelyet 2021 óta az ipari AR-eszközök fejlesztésével szerzett.

„A Virnect rendelkezik digitális iker (Digital Twin), mesterséges intelligencia (AI) és kiterjesztett valóság (AR) megoldásokkal, ezért kiváló partner számunkra a digitális transzformációban. Ez a megállapodás kiindulópont mindkét vállalat számára, hogy AR-XR-specialistaként képesek legyünk hardvert és szoftvert is szállítani. Az együttműködés eredményeként a globális piacot megcélzó innovatív eszközöket fogunk bevezetni.” – mondta Byungil Woo, a Model Solution vezérigazgatója.

Model Solution: testreszabott megoldások az AR, a robotika és az orvosi eszközök területén

A Model Solution innovatív hardverplatform-vállalatként lett ismert és elismert cég, amely több mint 1000 partnert győzött meg világszerte. Ezek között szerepel többek között az autógyártó Hyundai Motor Group, valamint olyan techóriások, mint a Google, az Amazon, a Samsung Electronics és az LG Electronics. Az utóbbi évek növekedése az okostelefonok, laptopok és egyéb kommunikációs mobileszközök területén elért kiemelkedő teljesítménynek köszönhető. Ezen túlmenően a cég stretégiai feldatokat tűzött ki az AR, a robotika és az orvosi eszközök terén, és továbbra is komoly összegeket fektet a kutatásba és a fejlesztésbe.

A Model Solution fejlesztette ki az MS-AR20SE modellt, a fejre szerelhető ipari AR-kijelzőt, amelyet jelenleg a Hankook Tire & Technology dél-koreai és egyesült államokbeli üzemeiben tesztelnek. A terméket az év második felében tervezik bevezetni Dél-Koreában. Az eszköz ipari telephelyeken szükséges alapfunkciókkal rendelkezik, mint például a távoli segítségnyújtás és a biztonsági vizsgálatok. A Model Solution emellett mérlegeli, hogy felhasználva a Virnect szoftverét a távoli segítségnyújtó alkalmazáshoz további termékfejlesztést hajt végre.
( onBRANDS )