KÖZÖNSÉGSZAVAZÁS DÖNTÖTT A VÉGSŐ HELYEZÉSEKRŐL

Eldőlt a Szentkirályi Tehetségprogram 3,5 millió forintos össztámogatásának sorsa.

A 2024-es Szentkirályi Tehetségprogram szakmai zsűrije június elején választotta ki a program három dobogósát, akiket a díjnyertes ásványvízmárka az országos ismertségen túl, összesen 3,5 millió forinttal támogat. A nyári olimpiai számokban kiemelkedő fiatal sportolók, Nagy Napsugár úszó, Zemán Zóra Zoé öttusázó és Kriszt Sarolta atléta helyezéséről, és így pénznyereményéről azonban idén először a közönség döntött. A szavazás szeptember elsején zárult, a legtöbb szavazatot végül Zemán Zóra Zoé kapta.

Az ötödik alkalommal meghirdetett Szentkirályi Tehetségprogramra, amely a Magyar Olimpiai Bizottság szakmai támogatásával jött létre, idén a nyári olimpiai sportágakban tehetséges 14-18 éves utánpótlás-sportolók jelentkezhettek. A rekordszámú, több mint 150 pályázó közül az öttagú zsűri, szakmai szempontok alapján választotta ki a három nyertest július elején, de helyezésükről idén elsőként nem ők döntöttek, a sorrend közönségszavazáson dőlt el.

A 2024-es Szentkirályi Tehetségprogram közönségszavazásnak eredménye:

  • 1. helyezett – A kétmillió forintos támogatást a 18 éves Zemán Zóra öttusázó nyerte el, aki hazai és nemzetközi versenyeken az elmúlt három évben 13 alkalommal végzett első helyen. 
  • 2. helyezett – A mindössze 16 éves, többszörös hosszútávú és rövidpályás magyar bajnok, Nagy Napsugár úszó egymillió forintos támogatásban részesül.
  • 3. helyezett – Az elmúlt három évben különféle atlétikai számokban 15 országos első, európai versenyeken pedig hétpróbában első és második helyeket szerző 18 éves Kriszt Sarolta atléta félmillió forintnyi támogatást nyert el.
A közönség választott

A 2024-es Szentkirályi Tehetségprogram három kiválasztott sporttehetségét a díjnyertes ásványvízmárka többmódon is támogatja. Az eredményhirdetés óta több reklámfilmben, plakátokon és digitális felületeken is megjelentek, valamint a Szentkirályi 1,5 literes PET-palackos termékeinek címkéin és zsugorfóliáin is szerepelnek a fiatal sportolónők, ezzel országos ismertséget szerezve.
( onBRANDS )