A HELL ENERGY BEPERLI A A FORBES MAGAZIN KIADÓJÁT

A HELL ENERGY kezdeményezi a Forbes legfrissebb számának visszahívását és beperli a magazin kiadóját.

2019-ben a bíróság eltiltotta a Forbes magazin kiadóját mindenfajta adatkezeléstől az érintett magánszemélyek vonatkozásában, beleértve bármilyen sajtóközlést is. Ezt a tilalmat, valamint a magánszemélyek kifejezett tiltakozását és a folyamatban lévő jogvitákat figyelmen kívül hagyva az idén mégis szerepelnek a Forbes magazinban a magánszemély tulajdonosok személyes adatai, a Hell véleménye szerint egy gyenge bulvár stílusú, személyeskedő kommentárral kiegészítve.

A Forbes magazin és a magánszemélyek közötti, különböző fórumok előtt zajló jogviták széleskörű és szerteágazó kérdéséket vetnek fel, ezekben várnak a felek megoldásra bírósági döntések révén.

A Hell által az onbrands.hu részére eljuttatott tájékoztatás szerint a polgári per évek óta zajlik, 2024. februárjában csupán az elsőfokú, nem jogerős ítélet megszületéséig jutott el. Ennek a pernek az első lépése volt az a 2019-es ideiglenes intézkedés, amelyben a bíróság eltiltotta a Forbes magazin kiadóját mindenfajta adatkezeléstől az érintett magánszemélyek vonatkozásában, beleértve bármilyen sajtóközlést is. A Hell álláspontja szerint ez az ideiglenes intézkedés a per jogerős elbírálásáig hatályban van, vagyis a Forbes szerkesztősége nem jelentethetne meg olyan tartalmat, amelyben a magánszemélyekre vonatkozóan bármilyen személyes adat szerepel.

Erre a tilalomra tekintet nélkül az idén mégis szerepelnek a Forbes magazinban a magánszemély tulajdonosok személyes adatai.

A tulajdonosok az ideiglenes intézkedésben megfogalmazott tilalom megszegése miatt

a Forbes szerkesztősége ellen újabb jogi lépéseket tettek

és hasonló lépések megtételét tervezik a most megjelent tartalommal kapcsolatban is.

A tulajdonosok magán és családi életük nyugalmának, az intimszférájuknak a megőrzését szeretnék, ezt képviselik valamennyi sajtószerv felé és ennek érdekében használják fel a rendelkezésükre álló jogi lehetőségeket az illetékes hatóság, bíróság előtt. Feltett szándékuk annak tisztázása, hogy a sajtószerveknek milyen körülmények között és hogyan kell tiszteletben tartaniuk a magánszférájuk határait, beleértve a magánszemélyekre vonatkozó személyes adatok kezelését. Számukra a magánszféra, a személyes adataik védelme hatalmas értékkel bíró jogosultság, amelynek korlátait elfogadják, amennyiben azt jogerős ítéletben egyértelműen meghatározza a bíróság.

Emellett a magánszemélyek hangsúlyozzák, hogy a tulajdonukat képező üzleti vállalkozásokkal kapcsolatos sajtóközlések megjelentetése ellen nincs és nem is volt kifogásuk, amennyiben a tartalom valós, megalapozott tényeket vagy valós tényeken alapuló véleményt tartalmaz a cégek jóhírének megőrzése mellett.

A Forbes magazin a cikk megjelenése előtt tájékoztatta a magánszemélyeket a cikk szerkesztésének elveiről, a becslés módszertanáról és az adatkezelés részleteiről, amelyre válaszolva a tulajdonosok többször jelezték, hogy nem értenek egyet az alkalmazott számítások eredményeként kimutatott értékekkel, azokat megalapozatlannak tartják, valamint, hogy a 2019-es ideiglenes intézkedés álláspontjuk szerint jelenleg is hatályban van, ezért ne kövessenek el jogsértést azzal, hogy megjelentetik az írást. Ennek ellenére a Hell közlése szerint a Forbes magazin legfrissebb számában megjelent a cikk, melynek tartalma számos olyan állítást tartalmaz, amely nem felel meg a valóságnak. Az igazság a megjelentekkel szemben többek között az, hogy a HELL ENERGY Magyarország Kft. alapítása óta 118,1 milliárd forint értékű beruházást hajtott végre, aminek összesen 10,04 %-a volt állami támogatás. Ráadásul a cikket egy gyenge, bulvár stílusú személyeskedő kommentárral egészítették ki.
( onBRANDS )