ÚJ JÁRATOT INDÍT A TURKISH AIRLINES

A világ legtöbb országába repülő légitársaság Sydney-vel bővíti kiterjedt járathálózatát.

A kontinensre való másodszori belépésével a légitársaság egyben ezt a várost jelöli meg első ausztráliai célállomásként, ahová a jövőben nonstop járatokat indít. A 2024. december 4-én induló Isztambul-Sydney járatokat Kuala Lumpuron keresztül heti négy alkalommal Airbus A350-900-as repülőgépekkel fogják üzemeltetni.

Ez az új útvonal nem csak a Turkish Airlines hálózatának legfiatalabb kontinensen való jelenlétét erősíti, hanem tovább mélyíti a Törökország és Ausztrália közötti kapcsolatokat is, ösztönözve a turizmus, a kereskedelem és a kulturális cserekapcsolatok növekedését.

„Örömmel jelentjük be a sydney-i útvonalunk elindítását, amely újabb fejezetet nyit számunkra a kontinensen. Ez az új útvonal nemcsak járathálózatunkat bővíti, hanem egyúttal megerősíti az ausztráliai jelenlétünk iránti elkötelezettségünket is, hiszen a Turkish Airlines által kínált kényelemmel és vendégszeretettel új lehetőségekhez és élményekhez juttatjuk utasainkat. Sydney lesz az első olyan célállomásunk Ausztráliában, ahová nonstop járatokat indítunk amint átvesszük a repülőgépet, amely képes lesz az utat leszállás nélkül megtenni.” – nyilatkozta Turkish Airlines igazgatótanácsának és végrehajtó bizottságának elnöke, Prof. Ahmet Bolat.

„Nagyon örülök, hogy a Turkish Airlines megérkezik Sydney-be, és az európai utazók számára közvetlen hozzáférést biztosít államunk világszínvonalú turisztikai élményeihez. Az új szolgáltatás biztosítása érdekében Új-Dél-Wales kormánya szorosan együttműködött a sydney-i repülőtérrel és a Turkish Airlines légitársasággal. Sydney Ausztrália kapuja, és ennek az új útvonalnak a támogatásával óriási lehetőségek rejlenek az állam idegenforgalmi ágazatának növekedésében.” – tette hozzá John Graham a foglalkoztatásért és turizmusért felelős ausztrál miniszter.

„A közvetlen járatok indításának bejelentése jelentős mérföldkövet jelent az Európába irányuló utazások terén, hiszen a Turkish Airlines isztambuli csomópontjáról több száz célállomáshoz kínál zökkenőmentes hozzáférést az utasoknak. Büszkék vagyunk arra, hogy a Turkish Airlines Sydney és Új-Dél-Wales első nonstop járatát indítja, ami egy komoly elismerése mindannak, amit városunk és államunk kínál. Addig is, az utasok 2024 decemberétől megtapasztalhatják a Turkish Airlines díjnyertes szolgáltatását Sydney-ből Kuala Lumpuron keresztül Isztambulba. Alig várjuk, hogy útjára induljon a Turkish Airlines első járata, és hogy az elkövetkező években tovább bővítsék szolgáltatásaikat.” – mondta Scott Charlton, a Sydney Airport vezérigazgatója.

A Turkish Airlines Isztambul és Sydney között 2024. december 4-től kedvezményes, bevezető árú repülőjegyekkel és heti négy járattal kezdi meg a repülést.

Ausztrália legnagyobb városaként és Új-Dél-Wales fővárosaként Sydney az üzleti élet, a turizmus és a művészetek egyik legfontosabb globális központja. A híres Sydney-i Operaháznak és a Harbour Bridge-nek otthont adó város egyedülálló és emblematikus élményt nyújt a látogatóknak, akár üzleti, akár szabadidős céllal érkeznek. Mostantól a világ minden tájáról érkező utazók a Turkish Airlines kényelmét és vendégszeretetét élvezhetik Sydney-ben, míg a légitársaság ausztrál utasai még kényelmesebben használhatják ki a vállalat világméretű hálózatát.
( onBRANDS )