ROGER FEDERER BEFEJEZI ILLUSZTRIS KARRIERJÉT ÉS ÚJ FEJEZETET KEZD

Roger Federer aktív teniszpályafutása mellett 14 éve szorosan kötődik a Mercedes-Benzhez.

Foto: Mercedes-Benz Group AG,

Roger Federer listáján 20 Grand Slam-bajnoki cím, összesen 103 tornagyőzelem és 310 hét tenisz világranglista elsőség. Pályafutása egyedülálló, a pályán és azon kívül is világszerte tisztelik. A svájci sportoló öt Laureus World Sportsman of the Year díjjal is az egyik legkiemelkedőbb sztár. 24 év profi sportolás után Roger Federer most befejezi aktív sportkarrierjét, és egyben előre tekint: “Sportolóként megtanultam, hogy folyamatosan megkérdőjelezem és elemezzem magam, de azt is, hogy mindig a következő meccset tartsam szem előtt. Ma hálásan tekintek vissza, és várakozással tekintek a jövőbe.”

Roger Federer aktív teniszpályafutása mellett 14 éve szorosan kötődik a Mercedes-Benzhez:

több reklámkampány meghatározó szereplőjeként, márkanagykövetként és ötletgazdaként is. Most több alprojekttel egy közös kezdeményezés indul „Neon Legacy” címmel. Az együttműködés első eredménye már látható a 2022. szeptember 23-25-i londoni Laver Cup-on egy egyedi Mercedes-AMG GT 63 S E PERFORMANCE formájában, amely ebben a színben nem kapható és Roger Federer személyes pecsétjével díszített.

Foto: Mercedes-Benz Group AG,
Foto: Mercedes-Benz Group AG,

A neonsárga szín a teniszlabdák sárga filce előtt tiszteleg és a „Neon Legacy” kezdetét jelzi. Az ezzel kapcsolatos kommunikáció a következő hetekben kezdődik.

Az exkluzív, egyedi járművet az év végén aukción értékesítik, a bevételt pedig jövőre egy jótékonysági teniszprojektbe fektetik.

„Roger egész nemzedékeket formált meg és inspirált játékával és sportszerűségével. Minden bizonnyal emlékezni fogunk egy mondatra a főhadiszállásunkon tett látogatása során. Stuttgartban tavaly azt mondta, hogy „A rövid táv a motivációm, de a hosszú táv az inspirációm”. Mindannyian a legjobbakat kívánjuk Rogernek a jövőre nézve, és várjuk, hogy még szorosabban együttműködhessünk Neon Legacy kezdeményezésünk keretében!” – mondja Britta Seeger, a Mercedes-Benz Group AG marketing és értékesítési igazgatóságának tagja.

Foto: Mercedes-Benz Group AG,

2022. szeptember 23. és 25. között a világ teniszelitje ötödik alkalommal teljesít szolgálatot a Laver Cupon. Az első kiadás óta a Mercedes-Benz biztosítja azt a járműparkot, amely biztosítja a játékosok, a hivatalos személyek és a kiválasztott vendégek mobilitását. Az idei kiadás két EQS-járművet tartalmaz – egy kéket a „Team Europe”-nak és egy pirosat a „Team World”-nek. A Mercedes-Benz teljesen elektromos luxuslimuzinja tehát a Laver Cup versenymódjának jelképe: a 2017-es első kiadás óta Európa sportsztárjai minden évben egyedülálló csapatversenyen mérik össze tudásukat a Team World legjobbjaival.
( onBRANDS )