28. ÉV MENEDZSERE DÍJÁTADÓ GÁLA

A Menedzserszövetség immáron 28. alkalommal rendezte meg legfontosabb társadalmi eseményét, az üzleti élet Oscar gáláját.

A közel 35 éves szervezet megújult koncepcióval, közel 300 vendéggel együtt ünnepelte a legjobbak legjobbjait a Budapest Marriott Hotelben.

“Idén is egy minden szempontból sikeres, nagyszabású eseményt zártunk közel 300 résztvevővel, melyre nemcsak mi, az elnökség és az ügyvezetés készülünk, hanem minden díjazott, díjátadó és vendég is izgatottan várja minden évben ezt a különleges alkalmat. Ebben az évben is én adhattam át a Menedzserszövetség ikonikus Év Menedzsere Díját, ami a szervezet legrégebbi, jogvédett kitüntetése. Számomra talán azért is ez a legkedvesebb díj, mert ennek az elismerésnek az elnyerése ösztönzött arra 2019-ben, hogy a jövőben a szervezet elnökeként támogassam tudásommal a magyar vezetői társadalmat. Idén egy olyan elsőszámú vezetőt tüntettünk ki, aki egy nemzetközi, piacvezető vállalatnál hihetetlen karriert futott be, a világ minden táján megállta a helyét, és az utóbbi évek nehezített pályáján is sikerre vitte a magyar vállalatot. Az idei Év Menedzsere díjazottunk Noszek Péter, a Nestlé Hungária ügyvezetője. Ezúton is gratulálok neki és az összes kitüntetettnek! Minden díj méltó helyre került, és nagy büszkeség, hogy idén is ilyen vezetőkkel emelhettük tovább az Év Menedzsere díjak és a Gála presztízsét” – mondta el Kapitány István, a Menedzserszövetség elnöke.

„Minden év fénypontja az Év Menedzsere Díjátadó Gálánk, melyre fél évig készülünk a jelölési és kiválasztási folyamatot is beleértve. Ez az eseményünk lehetőséget ad arra, hogy tagjainkkal együtt ünnepeljünk minden közép- és felsővezetőt az elmúlt évben végzett fantasztikus munkájukért, és külön megköszönjük a munkásságát 8 kiemelkedő utat bejárt vezetőnek, az Év Menedzsere díjak kitüntetettjeinek. Idén új koncepcióval készültünk, reagálva a változó igényekre. A látványos „vörös szőnyeges” érkezést követően a felszolgált gálavacsora és a díjátadó ceremónia után, kedves vendégeink rögtön átadhatták magukat az ünneplésnek és a szórakozásnak. Most először – a ceremóniát követően – a díjazottakról és a díjátadókról hivatalos fotókat készítettünk Pejkó Gergő fotóművész segítségével, ezt osztjuk meg most a sajtóval és a kedves olvasókkal” – fűzte hozzá Buday Kollárik Tímea, a Menedzserszövetség ügyvezetője.

Az Év Menedzsere Díjak kitüntetettjei 2022-ben

A Menedzserszövetség Év Menedzsere Díjának kitüntetettje Noszek Péter, a Nestlé Hungária ügyvezető igazgatója. A díjat Kapitány István, a Menedzserszövetség elnöke, a Shell globális executive alelnöke adta át.

A Menedzserszövetség és a Bayer Hungária Kft. közös Év Női Menedzsere Különdíj kitüntetettje Heiszler Gabriella, a SPAR Magyarország elnök-ügyvezető igazgatója. A díjat Kárpát Krisztina, a Bayer Hungária Kft. ügyvezető igazgatója adta át.

A Menedzserszövetség és a DAS Jogvédelmi Biztosító közös Év Fiatal Menedzsere Díj kitüntetettje Birmacher Barnabás, a Bitrise vezérigazgatója és társalapítója. A díjat Szabó György, a DAS Jogvédelmi Biztosító Zrt. vezérigazgatója adta át.

A Menedzserszövetség és a Foxconn közös Jövő Menedzsere Különdíj kitüntetettje Kádár Tamás, a SEON alapító-vezérigazgatója. A díjat dr. Tálos Péter, a Foxconn Csoport alelnöke adta át. Kádár Tamás a díjátadó miatt hazarepült az Egyesült Államokból, de sajnos egy vírusfertőzés miatt nem tudott részt venni a gálán, a kitüntetést Lajtner Tamás, a SEON kommunikációs vezetője vette át, Ő szerepel a hivatalos fotókon is.

A Menedzserszövetség és a Shell Hungary zRt. közös Év Menedzsere a Társadalomért Különdíj kitüntetettje Jaksity György, a Concorde Zrt. alapítója és igazgatóságának elnöke. A díjat Istenesné Solti Andrea, a Shell Hungary zRt. igazgatóságának elnöke adta át.

A Menedzserszövetség és a Volkswagen közös Kék Innovációs Különdíj kitüntetettje Kiss Katalin, a MAM-Hungária Kft. ügyvezetője, a MAM vállalatcsoport gyártási vezérigazgatója. A díjat Papp Zoltán, a Volkswagen márkaigazgatója adta át.

A Menedzserszövetség és a Linde Gáz Magyarország Zrt. közös Év Menedzsere a Környezettudatos Gazdaságért Különdíj kitüntetettje Jamniczky Zsolt, az E.ON Hungária Csoport vezérigazgató-helyettese. A díjat Hegedüs Ákos, a Linde Gáz Magyarország Zrt. vezérigazgatója adta át.

A Menedzserszövetség és a Gránit Bank Zrt. közös Év Menedzsere Életműdíj kitüntetettje Czakó Borbála, korábbi londoni magyar nagykövet, stratégiai tanácsadó. A díjat Hegedüs Éva, a Gránit Bank Zrt. elnök-vezérigazgatója adta át.

Az év elején a Menedzserszövetség közel 15 partnerszervezete, a Szövetség elnöksége és ügyvezetése, valamint a Jelölő Bizottság elnöke, Dr. Beck György és a Bizottság tagjai, az elmúlt év díjazottjai tették meg ajánlásaikat mind a 8 kategóriában.

Mint minden évben, az ajánlásokat titkosan kezelte az ügyvezetés a jelöltek tudta nélkül, és összeállították a háttéranyagokat a Jelölő Bizottság részére. A Bizottság pontozása alapján kategóriánként 3 jelölt került a Menedzserszövetség elnöksége elé, rangsorolás nélkül. Az elnökség pedig titkos szavazással döntött idén is arról, hogy kategóriánként – fél éves jelölési és döntési folyamatot követően – kik lettek a 2022-es év legkiválóbb vezetői, a legjobbak legjobbjai.

A gála műsorvezető párosa Bombera Krisztina és Váczi Gergely volt. A vacsora alatt az aláfestő zenéről a La Movida Cuba gondoskodott, akik később a teraszon is kellemes latin hangulatot teremtettek. A Jövő Menedzsere Party 23:00 órától indult be a legnagyobb nemzetközi slágerekkel, DJ Leslie2Long és Telma Lincoln interpretálásában.

A 28. Év Menedzsere Díjátadó Gálán a díjátadó támogatók mellett együttműködő partner volt a Budapest Marriott Hotel, a Francois Pezsgő, a Premirum Europe, a Coca-Cola HBC Magyarország, a Nespresso Professional, a Gerbeaud Kávéház és Cukrászda, valamint a Pannonhalmi Főapátság.

Az idei évben a gála jótékonysági tombolasorsolásának kedvezményezettje a United Way Magyarország volt, akik számára rekord összegű adomány, 2.000.000 Ft gyűlt össze.

A Menedzserszövetség Év Menedzsere Díjának 2022. évi kitüntetettje Noszek Péter, a Nestlé Hungária ügyvezető igazgatója.

Gyakornokként kezdte karrierjét a Nestlé svájci központjában. Első magyarországi megbízatását 1992-ben kapta a szerencsi gyár, majd a Nestlé Hungária kontrollereként. Ezt követően pénzügyi  vezetőként megfordult a világ számos pontján: 1997-ben, a Nestlé akkor legfiatalabb CFO-jaként Új-Zélandon, majd  Ausztráliában, később a Fülöp-szigeteken dolgozott, egyre magasabb felelősségi szinteken. 2011-ben  Svájcba költözött a Nestlé Purina Petcare európai pénzügyi igazgatói pozícióját elvállalva.

2014-ben kinevezték a vállalat központjának alelnökévé. A Nestlé EMENA Zóna CFO-jaként pedig részt vett a vállalatcsoport Európát, Közel-Keletet és Észak-Afrikát egybefogó regionális szervezeti egységének létrehozásában, valamint a Zóna 2020-ig szóló stratégiájának kidolgozásában. Ebből az időszakból különösen büszke a Nestlé globális jégkrém üzletágának közös vállalatba való kiszervezésére, mely jelentős értéket adott a cég számára.

2018 januárjától a Nestlé Hungária ügyvezető igazgatója, 2021. óta pedig az ügyvezetői tisztség mellett a közép-kelet-európai régió pénzügyi vezetője is.

Több mint húsz év után, első magyar vezetőként került a svájci cég hazai leányvállalatának élére, ahol pár éves tevékenysége alatt csapatával megduplázta a magyarországi árbevételt. Az elmúlt évek történéseire reagálva azt vallja, hogy a pánik soha nem jó tanácsadó, az üzletben számolni és cselekedni kell. Ez számára azt jelenti: ahol jó lehetőség van a megtérülésre, ott érdemes hosszú távon gondolkodni és beruházni, fejleszteni. Ennek a szemléletnek köszönhetően az elmúlt években több óriásberuházást sikerült  végrehajtani a büki Purina gyárban. Az idén januári bejelentéssel együtt 325 milliárd forintot meghaladó értékben fektet be itthon az anyacég, és továbbra is hosszú távú hazai jelenléttel tervez.

2018-ban, közreműködésének köszönhetően a Nestlé átadta a Szerencsi védjegy édességtermékeken, majd kakaóporokon történő használati jogát a szerencsieknek. A város elismeréseként idén áprilisban, Szerencs Város Díszpolgára kitüntető címet adományozta számára.

Vállalatvezetőként vannak olyan területek, ahol nem köt kompromisszumot, ilyen a törvényeknek való következetes megfelelés, a vállalat értékeinek folyamatos tiszteletben tartása, a termékek minősége, a kollégák jóllétének biztosítása és a fenntarthatósági vállalások teljesítése. Több mint három évtizedes nemzetközi karrierje során mindig, mindenhol a magyar szürkeállomány és munkaerő értékét, valamint hitelét terjesztette, támogatta és teszi ezt mind a mai napig.

Hobbija családja mellett a hosszútávfutás, szabadidejében pedig gyakran mentorál, többek között részt vesz a Menedzserszövetség mentorprogramjában. A Joint Venture Szövetség vidékfejlesztést és magyar ipart támogató szakmai fórumának elnöke, a Magyar Tenisz Szövetség elnökségi tagja.

A Menedzserszövetség és a Bayer Hungária Kft. 2022. évi közös Év Női Menedzsere Különdíj kitüntetettje Heiszler Gabriella, a SPAR Magyarország elnök-ügyvezető igazgatója.

Első munkahelye friss diplomásként a GE Lighting Hungary volt, ahol pénzügyi elemzői pozícióban dolgozott. Útja innen a Worldmark Hungary pénzügyi kontroller pozíciójáig vezetett, 2006-tól pedig élete a SPAR Magyarországhoz kötődik. Végig járta a ranglétrát: belső ellenőrzési vezetőként kezdte, majd kontrolling és számviteli vezetői, illetve gazdasági cégvezetői pozíciót töltött be, 2017 januárjától a vállalat elnök-ügyvezető igazgatója.

Vezetése alatt a cég Magyarország 5. legnagyobb munkaadójává vált. Jelenleg országosan már több mint 600 áruházzal, közel 14 ezer fő foglakoztatása mellett tovább tudta növelni piaci részesedését, és a kereskedelmi láncok közötti forgalmi versenyben a rangos második helyen áll.

A környezet védelme, a társadalom szolgálata, az élelmiszer-biztonság, a munkavállalók és az egészséges életmód támogatása mind-mind olyan cél, amely meghatározza mindennapjait.

Kezdeményezésére a cég kiemelten támogatja a magyar termelőket, vállalatvezetőként pedig küldetésének tartja a fenntartható működést. Irányítása alatt a vállalat elnyerte többek között az év környezettudatos kereskedője címet, és két alkalommal a Magyar Termékekért Kereskedelmi nívódíjat. Ő maga 2022-ben megkapta a kereskedelmi szakma legrangosabb kitüntetését, a Klauzál Gábor elismerő oklevelet, a Forbes legbefolyásosabb magyar nők az üzleti életben idei listáján pedig a 6. helyet szerezte meg.

A megbízható beszállítói partnerkapcsolatok mellett a saját élelmiszertermékek előállítását is kiemelten fontosnak tartja. Ennek a személetnek köszönhetően került a SPAR tulajdonába a ZIMBO perbáli üzemegysége. Ezzel kettőre nőtt a cég húsfeldolgozó üzemeinek száma, mely egyedülálló a hazai kiskereskedelmi szektorban. Vezetése alatt épült fel a harmadik gyártóegység, mely saját fejlesztésű termékekkel látja el a hálózatot.

Két évvel ezelőtt közel 5 milliárd forint értékben bővítették a cég két logisztikai központját. Jelentős szerepe volt a 11 évvel ezelőtt elindult franchise rendszerű üzlethálózat kiépítésében is, amely napjainkban már közel 120 településen, több mint 230 üzletet tudhat tagjai között.

Elnök-ügyvezetőként egyenlő esélyeket biztosít a munka területén nőknek és férfiaknak: a női és férfi dolgozók bére között náluk nincs különbség, s vezetői között is azonos arányban szerepelnek a két nem képviselői.

Két lánygyermek édesanyjaként a család szerepe kiemelten fontos számára. Erős lábbal áll a számok és tények világában, miközben kivételes szituációs érzékenysége és határtalan munkabírása révén hegyeket tud megmozgatni.

A Menedzserszövetség és a DAS Jogvédelmi Biztosító 2022. évi közös Év Fiatal Menedzsere Díj kitüntetettje Birmacher Barnabás, a Bitrise vezérigazgatója és társalapítója.

8 évvel ezelőtt, 24 évesen két társával alapította meg a céget, ahol olyan szolgáltatást fejlesztenek, mely könnyebbé és hatékonyabbá teszi a mobilalkalmazás-fejlesztők életét, automatizálva a fejlesztési folyamat nagy részét. Eredetileg saját megoldásként született az ötlet, de gyorsan túlnőtt a kezdeti célon, és 2017-ben első magyar cégként bejutottak a világhírű startup-inkubátorba, az Y Combinator-ba.

A magyarországi központ mellett ma már a világ minden részén dolgoznak munkatársaik. A pandémiát követően bevezették a távoli munkavégzést, és mintegy közösségi hubként csak a budapesti iroda maradt meg. Ezzel egyidejűleg, a Twitter nyomdokaiba lépve minden munkatársnak felkínálták az örökös home office lehetőségét.

Ahogy a cég skálázódott, az Ő szerepe is változott: kezdetekkor ott volt szorosan a munkatársak mellett, kódolt, figyelte ki mit csinál, együtt ötleteltek. Ahogy nőtt a cég, egyre inkább a stratégia került figyelme középpontjába.

Napjainkban összesen 95 millió dollárnyi befektetésért és egy globálisan sikeres, rendkívül dinamikusan növekvő scale up cégért felel.

Befektetőik között szerepel az Y Combinator mellett az Open Ocean, a Fiedler Capital és az Insight Partners. Jelenleg a Bitrise az egyetlen olyan platform a világon, ami a mobil app fejlesztés teljes folyamatát lefedi, és amely képes akár nagyvállalati felhasználók igényeihez is igazodni. Mára több mint százezer mobilfejlesztő veszi igénybe a szolgáltatásukat, olyan cégek munkáját segítik, mint a Mozilla, Virgin Mobile, Wise, Sixt vagy a Duolingo.

Vezetésével a cég évről évre megduplázza bevételeit és létszámát. Célja, hogy a Bitrise-t pár éven belül a New York-i tőzsdére vigye.

2022-ben a fókusz átkerült az egészséges, fenntartható növekedésre, ugyanebben az évben végrehajtották második felvásárlásukat is. A 2019-es brit monitoring techcéggel lezajlott fúzió után, tavaly a San Francisco-i Flare 5 fős csapatával technológiát és szürkeállományt vettek.

Vezetői küldetése, hogy a cégben az ember legyen az első, célja egy olyan szervezet felépítése, mely kivételes tehetségeket vonz és nevel. Igazi közösséget épít, a folyamatos találkozók mellett, ahol motiválják és inspirálják egymást, minden évben megrendezésre kerül a Bitreat, ahol egy hetet tölt együtt az egész csapat. Az emberközpontú cégkultúra kialakításával a Bitrise elsőként szerezte meg magyar vállalatként a Workhuman minősítést.

2022-ben felkerültek az Y Combinator 150 legértékesebb vállalatai közé, mely rangos listán az amerikai techcégek dominálnak. Az összesen 5 európai startup között 3 londoni cég található, a kelet-európai régiót pedig az észt Veriff és a magyar Bitrise képviseli. Ezáltal olyan nagyágyúkkal kerültek egy klubba, mint az Airbnb, a Coinbase vagy a Woltot felvásárló Doordash. Sikerük abban is mérhető, hogy a listán szereplő vállalatok több mint egyharmada a magyar startup ügyfele már.

A Menedzserszövetség és a Foxconn 2022. évi közös Jövő Menedzsere Különdíj kitüntetettje Kádár Tamás, a SEON alapító-vezérigazgatója.

Tizenöt éves kora óta épített webshopokat, majd a Corvinuson töltött egyetemi évei alatt társaival belevágott egy kriptopénzváltó oldal fejlesztésébe. Saját kárukon szembesültek a csalók és hackerek komoly biztonsági intézkedéseket is átverő módszereivel, ezért csalás-megelőző rendszer integrálására kerestek szolgáltatót. Hasonló megoldás hiányában ők maguk kezdték el kifejleszteni és felépíteni saját kockázatelemző rendszerüket.

Innen indult a SEON, egy online csalásmegelőző technológiai startup története, mely online fizetésnél a legkülönfélébb forrásokból származó digitális lábnyom komplex elemzésével szűri ki a potenciális csalókat.

Első nagyobb, 10 millió eurós tőkebevonást 2021-ben kaptak egy vezető európai befektetőtől, a svéd Creandum részéről, aki korábban többek között olyan vállalatokat támogatott, mint a Spotify vagy a Bolt. A cég 2022-ben történelmi jelentőségű, 94 millió dollár, Series B körös tőkebefektetést kapott további nemzetközi terjeszkedéséhez az IVP amerikai cégtől, amely korábban már a Netflixbe az Uberbe a Snapchatbe és a Slackbe is beszállt. Alakulása óta a SEON több mint 5000 szolgáltatóval dolgozott együtt, és tranzakciók milliárdjait vizsgálta át, megelőzve több mint 160 milliárd euro értékű csalást ügyfelei számára, mint a Revolut, Wise, Air France KLM vagy a Barion.

A ma már globális fókuszú vállalat jelenleg 250 fős csapattal dolgozik, és Budapesten, Londonban, Austinban, valamint Jakartaban is rendelkezik irodával.

Számos nemzetközi elismerésben is részesült, többek között bekerült a Sifted’s Rising Top 100, a Deloitte Technology Fast 50, a Crunchbase Emerging Unicorn listájára, és elnyerte a G2 “Leggyorsabban növekvő szoftver 2022-ben” elismerését. A cég vezérigazgatója és társalapítója többszörös startup pitch nyertes, tavaly átvehette az Év Alapítója Díjat, az angliai Hustle Awards iparági elismerését és alapító társával, Jendruszák Bence ügyvezető igazgatóval idén bekerültek a Forbes Europe “30 under 30” rangsorába is. A mindössze 28 éves fiatal sikeres vállalkozást épített fel, és megoldásával valódi értéket teremtett. Ő lett a legfiatalabb a “Forbes 50 leggazdagabb magyar” listájának történetében, miután 2022 decemberében saját erejéből, self-made módon felkerülve a rangsorba, a 33. helyen debütált.

Igazi tech rajongóként dolgozik egy csalásmentes jövő megalkotásán, szeretne sikereiből visszaadni a közösség számára, ezért befektetőként segíti több hazai startup elindulását, nemzetközi piacra lépését.

A Menedzserszövetség és a Gránit Bank Zrt. 2022. évi közös Év Menedzsere Életműdíj kitüntetettje Czakó Borbála, korábbi londoni magyar nagykövet, stratégiai tanácsadó.

Közgazdasági MA és üzemmérnöki BA okleveleit Budapesten, Nemzetközi Igazgatósági Diplomáját az Institute of Directors Királyi Intézetnél Londonban szerezte. Nemzetközi pályáját 1991-et követően az USA-ban megszerzett pénzügyi MBA diplomája indította el. Biztos egzisztenciáját feladva két kisgyermekkel indult neki a világnak. Polski Fiatját biciklire cserélve vállalta fel az akkor még egyáltalán nem biztos jövőt. Az idő őt igazolta.

Több évtizedes vezetői pályafutása során számos magas színtű pozíciót töltött be első magyar nőként. Dolgozott többek között a Világbankban, a Rockefeller Incorporation-nél New Yorkban, Washington D.C.-ben és Afrikában, valamint London mellett számos helyen Európában.

Befektetési bankárként legnagyobb sikerének a Matáv „equity warehousing” révén való feltőkésítését tekinti. Emellett, a kilencvenes években kimagaslónak számító összegű hitel nyújtásával segítette az első magyar mobilszolgáltató, a Westel piacralépését.

Londonban az EY globális vezetőségének tagjaként, és közép-kelet európai vezérigazgatóként nemzetközi pénzügyi tranzakciókat irányított a régióban. Első magyar nőként ért el ilyen magas globális pozíciót, és több mint 100 ország, közel 300.000 munkavállalójának tevékenységéért felelt. Az Ő nevéhez kötődik az EY Év Üzletembere Díj megalapítása is.

A III. Károly brit király által alapított Hungarian Business Leaders Fórum igazgatósági tagjaként és elnökeként, az elmúlt 30 évben irányító szerepet vállalt értékteremtő kezdeményezések megvalósításában. A menedzserképzés, a környezetvédelmi és fenntarthatósági, valamint sokszínűségi ügyek felkarolása egyaránt fontos szerepet játszott és játszik mind a mai napig életében.

2006 és 2010 között első női nagykövet volt Londonban, ahol munkássága elismeréseként 2008-ban “City of London” szabad polgárává avatták. Ezt a kitüntetést magyarként előtte csak Kossuth Lajos és Habsburg Ottó részére adományozták.

Londoni nagyköveti kinevezése is nagyban összefüggött a HBLF-ben végzett példaértékű munkájával.

2010-ben diplomáciai törekvéseinek megkoronázásaként, meghívására az akkor még trónörökös III. Károly Magyarországra érkezett, ahol személyesen is meggyőződhetett a szervezet által elért sikerekről. A közös munkáról II. Erzsébet királynőt magán audienciáján volt alkalma tájékoztatni.

Több mint 30 éves nemzetközi vezetői munkája során, közel 70 országban járt és kapcsolatban állt a gazdasági, valamint politikai élet számos meghatározó személyiségével. Pályafutása során több százmillió dollárnyi befektetést hozott Magyarországra, számtalan igazgatósági, felügyelőbizottsági feladatot látott el.

Jelenleg Magyarország egyik legmeghatározóbb agráripari konglomerátuma, a Mezőhegyesi Ménesbirtok és Tangazdaság igazgatósági tagja, a 4iG NyRt tanácsadó testületének elnöke, a GYSEV Zrt. Igazgatóságának tagja.

Aktív tagja a Women in Energy szervezetnek, Európai Elnöke az ABWCI Economic Empowerment Szövetségnek, alapító elnöke az Institute of Directors Magyarország egyesületnek és a Demján Alapítvány kuratóriumának tagja.

Azóta, hogy 2020-ban a Menedzserszövetség az „Év Menedzsere a Társadalomért Különdíjjal” tüntette ki, tevékenyen részt vállal a szervezet kiemelt aktivitásaiban, állandó mentora a Jövő Menedzsere és a MasterClass programoknak.

2022-ben az elmúlt 30 évben végzett munkájáért HBLF Visionary Leadership kitüntetésben részesült.

2023-ban is megtartotta helyét a Forbes legbefolyásosabb magyar nők listáján, melyen az első megjelenés óta minden évben szerepel. Megfogalmazásuk szerint: „Valószínűleg a legnagyobb kapcsolatrendszerrel rendelkezik a listán, és intézményszerű státuszából hosszú évek óta nem veszített.” A Forbes idén beválasztotta azon 55 erős nő közé is, akik áttörték az üvegplafont. Neki karrierje során ez többször is sikerült.

A különlegesen gazdag szakmai életútja ellenére is legnagyobb sikerének a gyerekeit és unokáit tekinti. Nagyon büszke arra, hogy az általa képviselt értékrendet a család következő generációi is tovább viszik.

Szakmai sikerének titka szerinte az élethosszig tartó tanulás és az újra való nyitottság.

A Menedzserszövetség és a Shell Hungary zRt. 2022. évi közös Év Menedzsere a Társadalomért Különdíj kitüntetettje Jaksity György, a Concorde Zrt. alapítója és igazgatóságának elnöke.

Napjaink egyik legnevesebb közgazdásza, aki már diákként aktívan részt vett a hazai piacgazdaság és a tőkepiac intézményeinek indulásában. A Concorde Értékpapírt 1993-ban alapította társaival, 1999-2002 között a Budapesti Értéktőzsde Tőzsdetanácsának tagja, majd 2002-2004 között a részvénytársasággá alakult tőzsde első elnöke volt.

Már fiatalon számos elismeréssel jutalmazták szakmai munkáját, tagja volt a World Economic Forum Global Leaders for Tomorrow csoportnak, 2004-ben a Financial Times a 25 legígéretesebb fiatal európai üzletember közé választotta, majd elnyerte az Ernst & Young Év Üzletembere 2007 évi díját is.

Részt vett a Concorde minden jelentősebb pénzügyi tanácsadó és tranzakciós munkájában, valamint vezető magyar társaságok privatizációjában, tőzsdei bevezetésében.

Gyakran tart előadásokat a globális- és magyar gazdasági, tőkepiaci helyzetről, befektetési ismeretekről. A Bankárképző, a Budapesti Corvinus Egyetem és sok más felsőoktatási intézmény rendszeres előadója, több szakkönyv, képzési anyag, cikk és tanulmány szerzője.

Rendszeres előadója a felelős vállalati működésről, etikus üzleti tevékenységről és a civil szférával való együttműködésről szóló rendezvényeknek.

Vállalatvezetői és szakmai tevékenységén túl számos non-profit szervezet munkáját segíti tevőlegesen, illetve anyagi támogatásokon keresztül. Többek között az ő nevéhez fűződik a Mosoly, a Mosolyország és a Mosoly Otthon (ma már Autistic Art) alapítványok indulása. A társadalmi és egészségügyi, valamint szociális területeken túl a kulturális szcénának, azon belül pedig a kortárs képzőművészetnek is kiemelt figyelmet szentel támogatóként és gyűjtőként is. A Concorde több jelentős non-profit programjának ötletgazdája, alapítója és felelőse, például a Liszt Ferenc Zeneakadémiával és Baráti Körével együttműködve Ő hívta életre a Concorde Tehetségdíjat. Emellett tanulmányi versenyek, közgazdasági területen indított oktatási ösztöndíj program, valamint a segítséggel élők társadalmi, kulturális és munkaerőpiaci érvényesülését elősegítő kezdeményezések megvalósítása is az Ő nevéhez kötődnek.

Legaktívabban az Autistic Art Alapítvány munkáját segíti, amely azzal a szándékkal jött létre immáron több mint 16 éve, hogy autisták számára segítsen emberi élethez méltó körülményeket teremteni, biztosítva fejlődésüket, társadalomba integrálódásukat, egészségügyi ellátásukat és felügyeletüket.

Vagyonát, a családja és szerettei anyagi biztonságát szavatolni hivatott részén túl, jótékony célokra kívánja fordítani, illetve örökül hagyni, a Warren Buffett és Bill Gates által indított Giving Pledge szellemiségét követve.

A Menedzserszövetség és a Volkswagen 2022. évi közös Kék Innovációs Különdíj kitüntetettje Kiss Katalin, a MAM-Hungária Kft. ügyvezetője, a MAM vállalatcsoport gyártási vezérigazgatója.

Meggyőződése, hogy akkor végezhetünk értékteremtést, és csak úgy tudunk méltó módon élni az innováció adta lehetőségekkel, ha mindvégig figyelembe vesszük az emberi értékeket. Egyetemi tanulmányait követően egy szombathelyi székhelyű, nemzetközi faipari vállalatnál helyezkedett el termeléstámogató-, valamint fejlesztőmérnök pozícióban. 1992-től, szinte a MAM vállalatcsoport indulásától a magyarországi gyártóüzem termelésvezetője, majd 5 évre rá ügyvezető igazgatója. Vezetése alatt a 8 fős vállalkozás 600 fős nagyvállalattá nőtt, a folyamatos fejlődés mellett ma már évente százmillió babatermék kerül ki a gyártósorról 5 kontinens üzleteibe, számos helyen piacvezető márkaként.

15 éve elindította a cumisüvegek gyártását is, mely a vállalat második legfontosabb termékvonalává fejlődött. Ennek és számos egyéb innovációs fejlesztésének köszönhetően a MAM-Hungária Kft.-t mára a térség egyik legmeghatározóbb vállalataként tartják számon.

Az elért eredmények és a több mint húszéves ügyvezetői feladatok után, 2020-ban a vállalatcsoport gyártási vezérigazgatójává választották, melynek köszönhetően már nemcsak a magyar, de az ázsiai gyártóüzemek munkáját is irányítja, továbbá globális szinten felügyeli az ellátási lánc és a minőségirányítás folyamatait.

Annak érdekében, hogy a vállalat piaci versenyképességét megőrizze, és a munkaerő kitettséget csökkentse, folyamatosan fejleszt, automatizál. Az ehhez kapcsolódó beruházások segítségével ma már digitális formában támogatják a gyártás egész folyamatát, az alapanyag beérkezésétől a késztermékek kiszállításáig.

Kiemelt figyelmet szentel a fenntartható innovációk bevezetésére gyártási és irodai környezetben is. Ennek eredményeként, idén nagyvállalati kategóriában elnyerte a jövőt építő, értékteremtő működést elismerő ’JVSZ Companies For the Future’ díjat. Kiemelkedő vezetői munkáját pedig többek között Vas Megye Gazdaságáért Díjjal és Vas megye Családbarát Munkahelyi Vezetője Díjjal is elismerték.

Vezetői feladatai során hármas értékrend vezérli, melynek középpontjában a szeretet, a példamutatás és a szolgálat áll.

A Menedzserszövetség és a Linde Gáz Magyarország Zrt. 2022. évi közös Év Menedzsere a Környezettudatos Gazdaságért Különdíj kitüntetettje Jamniczky Zsolt, az E.ON Hungária Csoport vezérigazgató-helyettese.

Egyetemi éveit követően 4 éven keresztül a Magyar Országgyűlés külkapcsolati irodájának tanácsadója volt, majd több mint 10 évig töltött be vállalati ügyekért felelős területeken vezető pozíciókat Budapesten, Brüsszelben és Zágrábban.

2007-ben csatlakozott az E.ON Hungáriához mint központi ügyekért felelős igazgató, majd a vállalatcsoport igazgatótanácsának tagja, 2016-tól pedig az E.ON Hungária csoport ügyfélmegoldásokért felelős vezérigazgató-helyettese lett.

Kollégáival minden nap egy zöldebb, fenntarthatóbb jövő építésén dolgozik. Célkitűzésük sokkal többről szól, mint a folyamatos és biztonságos energiaellátás biztosítása. Azt szeretnék megvalósítani, hogy okos hálózatok építésével, innovatív, fenntartható termékekkel és szolgáltatásokkal hozzásegítsék az ügyfeleket a zéró-kibocsátás eléréséhez, miközben könnyebbé és kényelmesebbé teszik mindennapjaikat.

Munkájának egyik kiemelkedő eredménye a Szolnok Intelligens Városi Energia Modell, amely környezettudatos és előremutató energiaellátási megoldást nyújt a szolnoki önkormányzat tulajdonában lévő intézmények számára.

Szintén kiemelt társadalmi jelentőségű az elektro- és mikromobilitás, a közlekedésszervezés és a megosztáson alapuló közlekedési módok elterjesztése terén végzett tevékenysége, melynek egyik jelentős eredménye az országszerte több száz elektromosautó-töltőállomás üzembe helyezése.

A fenntartható és gazdaságos napenergia felhasználásának széles körű elterjesztését is küldetésének tartja. A munkatársaival együtt elért kiemelkedő teljesítmény egyik bizonyítéka Európa legnagyobb, tetőn kialakított napelemparkja.

Az E.ON Energy Globe Award szakmai zsűrijének elnökeként sokat tett a kreatív zöld megoldások elismertetéséért az energetika, a fenntarthatóság és az innováció terén.

Az Eurelectric Magyarországi Tagozatának alelnöke, a Magyar Üzleti Vezetők Fórumának igazgatója, a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért szervezet, a Jövő Mobilitása Szövetség, az Okos Jövő Innovációs Klaszter, valamint a Joint Venture Szövetség elnökségi tagja.

A hazai energiaipart meghatározó tevékenységéért, valamint az elektromos meghajtású járművek hazai népszerűsítése terén kiemelt jelentőségű munkájának elismeréseként 2016-ban megkapta a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjét.

Felsővezetőként tevékenyen részt vesz egy társadalmilag, ökológiailag és gazdaságilag is élhetőbb jövő alapjainak megteremtésében.

( onBRANDS )