A MERCEDES-MAYBACH ERŐS EREDMÉNYT ÉRT EL

A Mercedes-Benz 66%-kal növelte a tisztán elektromos autók eladásait a harmadik negyedévben.

Mercedes-Benz Concept CLA Class: Als erstes Fahrzeug, das auf der komplett neuen elektrischen Plattform Mercedes-Benz Modular Architecture (MMA) entwickelt wurde, weist das Concept CLA Class den Weg für die nächste Generation der elektrischen Antriebstechnologie. Mercedes-Benz Concept CLA Class: As the first car to be developed on the all-new electric-first Mercedes-Benz Modular Architecture (MMA) platform, the Concept CLA Class points the way for the next-generation electric-drive technology.

A Mercedes-Benz Cars a harmadik negyedévben 510.600 darabos (-4%) értékesítési eredményt ért el a változékony piaci környezetben. Az eladásokat befolyásolta az E-osztály modellváltása és a GLC korlátozott elérhetősége, a beszállítói kapacitáshiány miatt.

A Mercedes-Maybach 26%-kal növelte eladásait a július-szeptemberi időszakban.

A Mercedes-Benz átalakulása tovább folytatódik: a hibrid és tisztán elektromos járművek már a teljes értékesítés 20%-át teszik ki, az elektromos autók (BEV) eladásai pedig 66%-kal nőttek a harmadik negyedévben. Az év első kilenc hónapjában a Mercedes-Benz személyautók BEV-eladásai így csaknem megduplázódtak (+97%). A Top-End szegmens járműveinek értékesítése ugyanebben az időszakban 6%-kal nőtt. Összességében az első három negyedévben az értékesítés elérte az 1.529.800 darabot (+2%), ami összhangban van a Mercedes-Benz Cars értékesítési előrejelzésével, amely szerint az egész éves eladások az előző évi szinten maradnak.

„Termékeink még a változékony piaci környezetben is keresettek ügyfeleink körében. A tisztán elektromos hajtású járművek szegmensében a Top-End modelljeink, különösen az EQS SUV, nagy népszerűségnek örvendenek. Ugyanakkor arra készülünk, hogy más szegmensekben is új mércét állítsunk fel. A müncheni IAA-n bemutattuk az új Concept CLA Class-t, és bepillantást engedtünk abba, hogy új szintre emeljük az elektromos autókkal kapcsolatos vásárlói élményt.” – mondta Britta Seeger, a Mercedes-Benz Group AG igazgatóságának tagja, a Mercedes-Benz Cars marketing és értékesítési felelőse.

A Mercedes-Benz Cars elektromos járművek (BEV) eladásai 61 600 darabot (+66%) értek el a harmadik negyedévben, az EQA (+108%) és EQB (+96%) modelleknek köszönhetően, amelyek a közelgő modellfrissítés ellenére is igazi bestsellerek maradtak.

Noch schneller zum Traumauto: ab sofort umfangreiches Angebot attraktiv vorkonfigurierter Modelle des EQE SUV von Mercedes-EQ verfügbar
Noch schneller zum Traumauto: ab sofort umfangreiches Angebot attraktiv vorkonfigurierter Modelle des EQE SUV von Mercedes-EQ verfügbar

Az EQS és az EQS SUV továbbra is vezető szerepet töltött be az elektromos luxusautók szegmensében, 26 300 eladott darabbal (+53%) az év folyamán. Az elektromos smart értékesítése a harmadik negyedévben elérte a 3900 darabot (+107%). A plug-in-hibridekkel együtt a Mercedes-Benz személyautó xEV eladásai a harmadik negyedévben 19%-kal, 98.400 darabra nőttek. Ez azt jelenti, hogy

jelenleg több mint 1 millió elektromos és hibrid Mercedes-Benz személyautó közlekedik az utakon.

Ezenkívül a vállalat világszerte tovább bővíti a töltési lehetőségeket ügyfelei számára, ősszel helyezi majd üzembe első saját gyorstöltőparkját, 2024-től pedig csatlakozik egy új észak-amerikai gyorstöltő-hálózathoz.

A Top-End szegmensben az első kilenc hónapban 246 500 darab (+6%), a harmadik negyedévben pedig 69 900 darab (-11%) volt az értékesítés. Ennek során a Mercedes-AMG eladásait a modellváltások, különösen a GLC modellváltásai korlátozták. Az elektromos Mercedes-AMG modellek értékesítése 51%-kal nőtt a harmadik negyedévben.
A G-osztály ismét bizonyította egyedülálló piaci pozícióját: a harmadik negyedévben 11%-kal nőttek az eladások, megelőzve a jövőre esedékes modellváltást. A Mercedes-Maybach eladásai ugyanebben az időszakban 26%-kal, 6600 darabra nőttek. A GLS SUV eladásai 3%-kal 13 300 darabra nőttek a harmadik negyedévben, a tisztán elektromos hajtású EQS SUV-ból pedig 3700 darabot (+162%) adtak el, több mint kétszer annyit, mint a tavalyi év azonos negyedévében.

Mercedes-Benz steigert Elektroabsatz im dritten Quartal um 66%, Mercedes-Maybach erzielt starkes Ergebnis
Mercedes-Benz all-electric car sales up 66% in Q3, strong Mercedes-Maybach performance

A Mercedes-Benz S-osztály a harmadik negyedévben továbbra is vezeti szegmensét Kínában, 9%-os növekedéssel és 50% feletti piaci részesedéssel. Az S-osztály eladásai világszerte 16 900 darabot értek el a harmadik negyedévben (-18%).

A Mercedes-Benz új modellekkel, mint például a Mercedes-Maybach EQS SUV, továbbra is megalapozza a Top-End járművek piacának bővítését, és

a kiváló ügyfélszolgálatra összpontosít.

A JD Power kínai részlege által a kínai New Energy Vehicle (NEV) tulajdonosok körében végzett ügyfél-elégedettségi felmérés szerint a Mercedes-Benz az első helyen végzett az összes autómárka között.

A Core szegmens eladásai a harmadik negyedévben 290 200 darabot (-1%) értek el. Az értékesítéseket a C-osztály erősítette, amelyből július és szeptember között 82 000 darabot (+6%), az év első kilenc hónapjában pedig 241 700 darabot (+11%) értékesítettek.

Az E-osztály eladásai +3%-kal 75 200 darabra nőttek a harmadik negyedévben, még mielőtt az új generáció ősszel megérkezik az európai kereskedőkhöz. Az új GLC iránti kereslet továbbra is meghaladja a kínálatot. Az eladások 17%-kal, 81 500 darabra csökkentek a harmadik negyedévben, mivel a gyártást beszállítói kapacitáshiány hátráltatta.

Az Entry szegmens eladásai 150 500 darabot értek el (-5%), miközben az A- és B-osztály modellei életciklusuk közepén frissítéseket kaptak. Az elektromos járművek erőteljes értékesítésének köszönhetően a harmadik negyedévben a BEV-ek (elektromos járművek) aránya az Entry szegmensben elérte a 23%-ot. A GLA és a GLB eladásai 26 800 (-15%), illetve 36 300 darabot (-9%) tettek ki, amit az alkatrészhiányok kedvezőtlenül befolyásoltak.

Értékesítés régiók és piacok szerinti bontásban

A harmadik negyedévben a Mercedes-Benz Cars forgalma az egyes régiókban eltérően alakult.

Európában a harmadik negyedévben az eladások 12%-kal, 164 200 darabra nőttek, a kilenc hónapos időszakban pedig 485 200 darabot (+8%) értek el. Európában az új GLC volt a fő húzóerő, 25.300 darabbal (+104%) a harmadik negyedévben. Németországban az eladások továbbra is erőteljesen nőnek: a harmadik negyedévben 11%-kal, 53.800 darabra, az év eleje óta pedig 18%-kal, 172.900 darabra emelkedtek. Eközben az elektromos járművek (BEV) értékesítése a harmadik negyedévben Németországban megduplázódott,        11 200 darabra (+100%), a fő húzóerő az EQA (+258%) volt. Emellett a C-osztály (+41%) és az új GLC (+87%) eladásai is hozzájárultak a harmadik negyedév pozitív teljesítményéhez Németországban. A vállalat emellett az Egyesült Királyságban is erős értékesítési eredményt ért el, 23 100 eladott darabbal (+23%) a harmadik negyedévben.

Az eladások Ázsiában az év eleje óta az előző év szintjén mozognak, 736 300 darabbal (+0%). Kínában a        G-osztály és a Mercedes-Maybach a harmadik negyedévben 35%-os, illetve 30%-os értékesítési növekedéssel új csúcsot ért el. Emellett az S-osztály 9.400 eladott darabbal (+9%) új harmadik negyedéves rekordot döntött Kínában. Az eladások további növekedését Kínában a Mercedes-AMG modellváltásai és a GLC, valamint a belépőszintű járművek alkatrészellátottsága korlátozta. Dél-Koreában az eladások 16%-kal, 19 700 darabra nőttek, amit a Core szegmens (+51%), különösen a C-osztály és az E-osztály, valamint a teljesen elektromos EQE és EQE SUV erős értékesítési adatai segítettek. Japánban az értékesítések 3%-kal, 11 600 darabra nőttek, ami a Top-End szegmens erős teljesítményének köszönhető (+37%). Indiában az eladások 9%-kal nőttek.

Észak-Amerikában az eladások szeptember végén 248 800 darabot (-3%) értek el. Az elektromos járművek (BEV) értékesítése az USA-ban a harmadik negyedévben több mint kétszeresére, 10 000 darabra nőtt (+137%). Az év eleje óta 33 800 tisztán elektromos meghajtású járművet adtak el az USA-ban, ami 315%-os növekedést jelent. A fő mozgatórugók az EQE SUV és az EQS SUV voltak, amelyek szeptember végéig a BEV-eladások közel felét tették ki. A Top-End szegmens értékesítései az első kilenc hónapban rekordszintet értek el az USA-ban, elérték a 72 400 darabot (+20%), amelynél a fő húzóerő a Mercedes-AMG (+32%), a G-osztály (+61%) és a Mercedes-Maybach (+171%) volt. Összességében a harmadik negyedévi eladásokat az Egyesült Államokban a Mercedes-AMG gyártmányok modellváltásai és a GLC modell alkatrészellátottsága befolyásolta.


( onBRANDS )