RENAULT SCENIC AZ ÉV AUTÓJA 2024-BEN

A hét döntős modell közül négy teljesen elektromos volt, köztük a győztes.

Az új Renault Scenic-et a Genfi Nemzetközi Autószalonon (GIMS) tartott ünnepségen kiáltották ki a 2024-es év autójának.

A Renault Scenic E-Tech 329 szavazatnak köszönhetően érte el az első helyet. 22 országból az 59 zsűritag a hét döntős közül ezt a SUV-t választotta a legjobbnak. Ez a hetedik alkalom, amikor a Renault elnyeri a “Car of the Year” trófeát, amely 61. kiadását ünnepli.

A szavazatok alapján a Renault modell volt a favorit Törökországban, Magyarországon, Franciaországban, az Egyesült Királyságban, Spanyolországban, Hollandiában, Olaszországban, Luxemburgban és Belgiumban.

A Renault Scenic E-tech-et már korábban is a Tesla Model Y erős versenytársának nevezték árban és kínálatban is, mivel a francia márka modellje akár 379 mérföldet (610 km) is megtehet a legerősebb elektromos, nagy hatótávolságú akkumulátorával. Franciaországban a kezdő ára 39 990 euró.

„A tekintélyes „Év Autója” díj elnyerése nagy büszkeség a Renault-csoport és a Renault márka számára mindenki számára” – mondta közleményében a Renault Fabrice Cambolive vezérigazgatója.

A második BMW 5-ös sorozat közel áll a Renault Scenichez, összesen 308 szavazattal és 19 legjobb szavazattal, majd az új Peugeot 3008 a harmadik 197 és 3 legjobb szavazattal.

A díj döntősének többi versenyzője a Kia EV9 (190 pont), a Volvo EX30 (168), a BYD Seal (131) és a Toyota C-HR (127) volt. Ebben a kiadásban

a hét döntős modell közül négy teljesen elektromos volt, köztük a győztes,

a másik három pedig teljesen elektromos és/vagy plug-in változattal.

Ebből az alkalomból az Év Autója ünnepség visszatért a GIMS-be, miután 2023-ban a Brüsszeli Nemzetközi Autószalonon került megrendezésre. Az Év Autója ceremónia a Genfi Nemzetközi Autószalon első eseménye volt.

A 2024-es Év Autója zsűri 58 tagból áll, 22 ország képviseletében, azzal a céllal, hogy megtalálják a legjobb eladó új autót.

A díjátadó ünnepség ITT.
( onBRANDS )