BRIDGESTONE ABRONCSOKON GURUL A PÁRIZSI OLIMPIA

A Bridgestone prémium gumiabroncsokkal látja el a hivatalos olimpiai és paralimpiai flotta több mint 1000 járművét.

Ezen felül közlekedésbiztonsági oktatással, autószervizzel és magas minőségű sportfelszerelésekkel is támogatja a sportolókat, a személyzetet és az esemény gördülékeny levezénylését. A Bridgestone a 2024-es párizsi játékokon való részvételével elkötelezettségét kívánja erősíteni a biztonság, a fenntarthatóság, a befogadás és az innováció területein.

A Bridgestone a prémium teljesítményű gumiabroncsok globális piacvezetőjeként büszkén támogatja a 2024-es párizsi olimpiai és paralimpiai játékokat különféle mobilitási programokkal. A Párizs 2024 hivatalos flottakezelőjeként modern gumiabroncsokat és autószervizelést biztosít, emellett közlekedésbiztonsági oktatást tart a járművezetők számára. A Párizs 2024 partnereivel együttműködve támogatja az inkluzív és fenntartható közlekedési lehetőségek előmozdítását az esemény során. Továbbá  magas minőségű golftermékeket és adaptív sportfelszereléseket kínál az olimpiai és paralimpiai sportolók számára. A vállalat elkötelezett abban, hogy a sportolóknak, a személyzetnek és a szurkolóknak is a lehető legjobb élményt nyújtsa.

„Az olimpiai és paralimpiai játékok olyan meghatározó események, amelyek a sport élménye és az olimpiai sportolók eredményei által inspirálják és egyesítik az embereket világszerte” – mondta Laurent Dartoux, a Bridgestone Európa, Közel-Kelet és Afrika (EMEA) igazgatótanácsának- és cégcsoportjának elnöke. 

„Az olimpiai és paralimpiai mozgalom célkitűzései szorosan illeszkednek a Bridgestone. A társadalom szolgálata kiemelkedő minőséggel” küldetéséhez és jövőképünkhöz, hogy egy fenntarthatóbb világot teremtsünk a jövő generációi számára. A Párizs 2024 támogatásával elősegítjük és demonstráljuk közös értékeinket munkatársaink, közösségeink és ügyfeleink számára.” – tette hozzá Laurent Dartoux.

Fejlett abroncsteljesítmény és szervizszolgáltatás a Párizs 2024 flotta számára

A sportesemények hivatalos gumiabroncspartnereként a Bridgestone széles választékban biztosít prémiumminőségű gumikat a több mint 1000 újonnan beszerzett Toyota járműhöz. Ezen termékkínálat magában foglalja az új Bridgestone Turanza 6 és a Bridgestone Alenza 001 abroncsokat, amelyek a vállalat fejlett ENLITEN technológiájával készültek. Az ENLITEN a csúcstechnológiák és a teljesítmény, a tartósság és a fenntarthatóság optimalizálására tervezett anyagok kombinációjából készült abroncstípus. A technológia révén a Bridgestone továbbra is olyan prémium gumiabroncsokat tervez, amelyek megfelelnek ügyfelei teljesítményigényeinek és a jövő mobilitási követelményeinek, különösen az elektromos járművek tekintetében.

A Bridgestone kiváló teljesítményű motorkerékpár-abroncsokat is szállít több mint 20 motorkerékpár-típushoz, köztük a Kawasaki hidrogénhajtású motorkerékpárjaihoz.

Több mint három tucat, a Bridgestone tulajdonában álló Speedy és First Stop gumiabroncs- és karbantartási szervizközpont áll majd készenlétben a játékok ideje alatt. Ezen szervizek a játékok helyszíneinél közel 3 000 flottaautó számára biztosítanak majd gumiabroncs-ellenőrzést és további szervizelést. Ezenfelül a Speedy üvegjavítási szolgáltatásokat is kínál majd, beleértve a szélvédő javítását és cseréjét is.

Közlekedésbiztonsági képzés a Párizs 2024-es játékok flottasofőrjeinek

A Bridgestone a közúti biztonság javítása érdekében egy online oktatási programot hozott létre a sofőrök képzésére, melyet közel 4 000 önkéntes járművezetőnek ajánlanak fel, mielőtt a Párizs 2024 flotta tagjaként volán mögé ülnének. A program középpontjában a gumiabroncsok kiemelt szerepe áll, amit a járművek biztonságos használatában és teljesítményében töltenek be; valamint tippeket ad a karbantartásukra, a futófelület ellenőrzésére és a megfelelő abroncsnyomás fenntartására.

Együttműködés az akadálymentes és fenntarthatóbb közlekedésért

A Bridgestone nemcsak a 100%-ban elektromos Toyotából álló személyautó-flottát támogatja, hanem olyan gumiabroncsokat is biztosít, amelyek hidrogénüzemű és befogadó mobilitási megoldásokat támogatnak. A feltörekvő innovációs járműveknek nyújtott támogatás keretében 500 Toyota Mirai hidrogén üzemanyagcellás elektromos autóra (FCEV) és két hidrogénüzemű buszra kerülnek új gumiabroncsok. A támogatás magában foglalja továbbá 250 elektromos akadálymentesített Toyota személyszállító jármű (APM) gumiabroncsainak felszerelését is, amellyel a sportolókat, a személyzetet és a szurkolókat szállítják majd a játékok alatt. A kifejezetten akadálymentesített járművekre tervezett Bridgestone Ecopia EP150 kényelmes vezetési élményt és alacsony gördülési ellenállást nyújt, ami segít csökkenteni az üzemanyag- és energiafogyasztást.

A Bridgestone továbbá több mint 600 kerékpárt szállít az eseményre a franciaországi székhelyű nemzetközi sporteszközgyártóval, a 2024-es játékok hivatalos partnerével, a Decathlonnal együttműködve a zöld közlekedési lehetőségek bővítése érdekében. Ezek a kerékpárok a sportolók, önkéntesek és a személyzet számára biztosítanak kényelmes és könnyű közlekedést az olimpiai és paralimpiai faluban. A játékok után a Bridgestone a Ville de Paris-val együttműködve körülbelül 500 kerékpárt fog eladományozni helyi szervezeteknek.

Nagy teljesítményű sportfelszerelések olimpiai és paralimpiai sportolók számára

A Bridgestone részvétele az olimpiai és paralimpiai versenyeken megmutatja, hogy a vállalat tevékenysége túlmutat a gumiabroncsokon. Számos Bridgestone golflabdát használó profi golfozó kvalifikálta magát a Párizs 2024-es olimpiai játékokra, így nagy szerepet kap a férfi és női golfversenyeken a Bridgestone Golf termékek és azok technológiája, különösképp a verseny gyakorlóterén, ahol a vállalat 3 500 magas minőségű golflabdát biztosít.

Emellett számos amerikai és japán parasportoló is Bridgestone gumikat és felszerelést használ majd a 2024-es paralimpiai játékokon. A Bridgestone mérnökei, tervezői és anyagszakértői a gumiabroncsok és gumik fejlesztése során szerzett tapasztalataikat felhasználva vizsgálták az egyéb sportágakban rejlő felhasználási lehetőségeket. Ezek az innovációs lehetőségek magukban foglalják a Bridgestone abroncsok gumijának alkalmazását kesztyűkhöz, kerekesszékes kézifelnikhez, futóprotézisekhez, tüskés lemezekhez, kerekesszékes gumiabroncsokhoz és még sok máshoz.

A Bridgestone nemzetközi sportolókkal folytatott munkája arra inspirálja az embereket, hogy mindenféle háttér és képesség ellenére legyőzzék nehézségeiket és kövessék álmaikat. Jelenleg a Bridgestone 40 olimpikonnal, paralimpikonnal és fiatal tehetséggel dolgozik együtt, akik a márkát a Team Bridgestone sportolói nagyköveteként képviselik.

„A Bridgestone közel egy évszázada képviseli az innováció hajtóerejét – ma is erre az örökségre építkezünk a fejlett gumiabroncs- és egyéb technológiáink révén. Büszkék vagyunk arra, hogy olyan termékekkel, szolgáltatásokkal és megoldásokkal támogathatjuk a párizsi olimpiát és sportolóit, amelyekben a szaktudásunk legjavát oszthatjuk meg. Ez is bizonyítja elkötelezettségünket egy fenntarthatóbb prémium teljesítmény iránt – mert ami nekünk igazán fontos, hogy mindenki számára lehetővé tegyük, hogy a legjobbat hozhassa ki önmagából.” – mondta – tette hozzá Dartoux.

A Bridgestone olimpiai és paralimpiai játékokhoz nyújtott támogatása összhangban van a Bridgestone E8 kötelezettségvállalással, amely nyolc értékből áll (Energia, Ökológia, Hatékonyság, Kiterjesztés, Gazdaságosság, Érzelem, Könnyedség, Felhatalmazás). A Bridgestone E8 kötelezettségvállalás vezérli a cégcsoport erőfeszítéseit egy fenntarthatóbb világ megteremtése érdekében. A vállalat a világszintű olimpiai és paralimpiai partnerségek és a Team Bridgestone sportolói nagyköveteinek támogatásán keresztül is hozzájárul az „Érzelem” és a „Felhatalmazás” iránti elkötelezettség megvalósításához.
( onBRANDS )